Ünnepek hatása a kisállatokra

Kedves Gazdik!

Több helyen is felhívtuk a figyelmet az év végi tűzijáték és petárda okozta stressz hatásaira.

Sajnos ismét rendkívül magas volt a szilveszter éjjel elveszett, félelmében elszökött kutyusok száma. A szerencsésebb kutyusok ilyenkor egy gondoskodó menhelyre kerülnek. A még szerencsésebbeket vissza is tudják juttatni szerető otthonukba, azonban sok kutyus soha többet nem talál haza.

A szerencsétlenebb kutyák, macskák el sem jutnak a menhelyekig, sokszor baleset vagy a hideg végez velük.

Szeretnénk felhívni a figyelmet ismét, hogy az állatok az ünnepek alatt fokozott veszélynek vannak kitéve! Nem csak a szilveszteri zajongástól kell tartanunk, ugyan ez a helyzet augusztus 20-án is, valamint egyre több rendezvényt zárnak le manapság tűzijátékkal, ami miatt szinte kiszámíthatatlan, hogy mikor vannak állataink veszélynek kitéve.

Hogy a TE kutyusod, cicád ne kerülhessen ilyen helyzetbe, feltétlenül tégy meg pár óvintézkedést, mihamarabb!

  • a kutyádba, macskádba tetess CHIP-et! (kutyák esetében amúgy is kötelező, cicáknál - főleg ha kijárós - meg erősen javasolt!)

  • ne hagyd az állatot őrizetlenül ezeken a napokon!

  • ha tudod, hogy kutyusod vagy cicád nagyon szorongó, maradj a közelében, vigyázz rá, nyugtasd meg!

  • ha kell használj füldugót (vatta pamacs) vagy adj neki nyugtató hatású növényi alapú tablettát, hogy könnyebb legyen átvészelnie az éjszakát

  • szerezz be Happy Pet PETFINDER BILÉTÁT, aminek segítségével, állatorvos és menhely segítsége nélkül, akár perceken belül visszakaphatod kisállatodat!

Ne utólag legyél okos! Előzd meg a bajt TE is!

Happy Pet csapata

Happy Pet a Gondos Gazdik Tudatos Választása

 


Töltés kérem várjon...