Blog

A játék a gyermek legfontosabb elfoglaltsága. A játék nem csak örömforrás, de kisgyermek korban a lelki és fizikai fejlődés legfontosabb segítője. 

A játék hasznosságáról és miértjéről rengeteget lehet beszélni, de most térjünk arra a korra, mikor a kisgyermek a saját énjét fedezi fel. Ez az időszak 2 éves korra tehető. A gyermek ilyenkor kezd tisztába lenni azzal, hogy van ő és van a másik. Ennek felismerésének elősegítésének egyik legjobb módja a páros játék, ami az „énformálás” remek gyakorlata.

Ebben a korban a gyerekek lelkes örömmel veszik, ha ideadnak nekünk valamit és mi azt visszaadjuk. Ezzel is felfedezve, hogy vagyok én és van a másik. Ebben a játékban a szerepek is cserélődnek, egyszer adok, aztán visszakapom. Az énkép játékos kialakításán…


Bővebben

Egy kisgyermek minél tökéletesebb pszichés fejlődésébe feltétlenül beletartozik egy kisállat gondozása. Maga a kisállattartás nem csak gyermekre, de szüleikre is nagyon jó hatással lehet.

Miért fontos a kisgyermek fejlődése szempontjából a kisállattartás? 

Számos oka van, amiért a szakemberek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a családok vegyenek magukhoz kisállatot.

 

1, Élőlények iránti szeretet és tisztelet!

Ha háziállat van otthon, a gyerekek már nagyon kis korukban megtanulják, hogy az állatok is érző lények. Nem csak megtanulják, de saját maguk tapasztalják meg, hogy az állatok is éreznek fájdalmat, éhséget, fáradtságot, örömet, pont úgy, ahogy ők maguk is. Megtanulják tisztelni az állatokat, ezáltal felnőtt korukban is sokkal…


Bővebben

Ha eljött az elhatározás, hogy háziállatunk lesz, a legfontosabb, hogy nézzünk utána, hogy vajon hozzánk milyen állat illik a legjobban. Mielőtt nekikezdenénk a leginkább hozzánk illő kisállat felkutatásának, mindenképpen gondoljunk át pár dolgot.

  • Mennyi időt töltünk otthon általában?
  • Milyen gyakran utazunk el otthonról?
  • Mennyi energiánk van egy kisállat gondozására?
  • Mekkora és milyen típusú ingatlanban lakunk?
  • Milyen a saját temperamentumunk, viselkedési szokásunk?

Miért olyan fontos kérdések ezek?

Bármilyen háziállatot is szeretnénk magunkhoz venni, az mind óriási felelősséggel jár. Nem mindegy tehát átgondolni, hogy mi magunk mennyi felelősséget bírunk elviselni a mindennapokban a munka, háztartásvezetés vagy akár gyermeknevelés mel…


Bővebben

Töltés kérem várjon...